خواص ریشه جوز هندی
فواید و خواص ریشه جوز هندی خواص خسرودار عکس گیاه خولنجان
خواص ریشه جوز هندی ,ریشه جوز هندی,ریشه جوز هندی,خاصیت ریشه جوز هندی,پودر ریشه جوز هندی,ریشه ی جوز هندی,موارد استفاده ریشه جوز هندی,خواص ریشه جوز هندی,ریشه جوز هندى,خواص خسرودار,خواص خسرودارو,خواص گیاه خسرودار,خواص ادویه خسرودار,خواص دارویی خسرودار,خواص خسروداری,خواص درمانی خسرودار,خواص خولنجان,خواص خولنجان و سورنجان,خواص خولنجان چیست,خواص خولنجان وسولنجان,خواص خولنجان در طب سنتی,خواص دارویی خولنجان,خواص گیاه خولنجان,خواص داروی خولنجان,خواص ریشه خولنجان,خواص درمانی خولنجان,خواص درمانی خولنجان,خواص گیاه دارویی خولنجان,خواص داروی گیاهی خولنجان,خواص دارو گیاهی خولنجان,خاصیت گیاه خولنجان,خواص درمانی گیاه خولنجان
در این مطلب از سایت جسارت به فواید و خواص ریشه جوز هندی خواص خسرودار عکس گیاه خولنجان می پردازیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
گیاه دارویی خولنجان، خسرودارو Alpinia officinarum با نام های گوناگونی چون به نام به ترکی غرغات و به هندی کلیجن و کلاجن و قولنجان نامیده شده و در استان هایی چون فارس و خوزستان به نام خسرو دارو در تهران به نام ریشه جوز و یا همان خسرودار معروف بوده اما ربطی به جوز یا دارو نخواهد داشت و ریشه ای است تکه های کوچک هیزم ، با پوست سرخ تیره و مغز ان به رنگ نخودی و عطر آن به زنجبیل نزدیک بوده و خسرودار در ترکیب ادویه به کار رفته و انداختن ان به اندازه یک تکه خسرودار درسته در دیگ، در گرفتن بوی زخم گوشت و سیرابی و پاچه و مانند اینها موثر بوده و این گیاه بومی آسیایی است
خواص ریشه جوز هندی
خسرودار چیست؟ ریشه خسرودار همان ریشه جوز هندی یا nutmeg root است. بسیاری به اشتباه آن را با خولنجوز اشتباه می گیرند که این موضوع درست نیست. این گیاه به عنوان ادویه ای خوش طعم در غذاها کاربرد دارد و به علت طعم خاص بوی زخم گوشت را جذب می کند. ریشه جوز دارای ویتامین ها و مواد معدنی بسیار است که برای سلامتی بسیار مفید اند. از مواد معدنی موجود در ریشه جوز می توان به منیزیوم و مس اشاره کرد. همچنین از ویتامین های موجود در آن می توان به ویتامین های گروه B اشاره نمود. ریشه خسرودار داری خواص بسیاری است که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.
گالنگال یا خسرودار و یا خولنجان ریشۀ گره دار به رنگ سرخ مایل به سیاهی و تند مزه بوده و مزاج آن گرم و خشک میباشد، تقویت کننده ضعف معده و اشتها اور است و خاصیت ضدنفخ داشته ومناسب ضد دردهای روماتیسمی بوده، ضد دیابت، دارای خواص ضد امراض بلغمی و سوداوی بوده و ضد سرطان ،درمان کننده ی زخم های بد بوده،ضد سردرد برای کسانی که دچار سردرد میشوند مفید است ، ضد صرع بلغمی است ، ضد گرفتگی صداو سرفه است،ضد ضعف ،درمانگر زکام فصلی بکار میرود،ضد قولنج، کمردرد، سیاه سرفه و تشنج نیز بوده .
ریشه جوز هندی
خواص خسرودار : مهمترین کاربرد این گیاه برای درد مفاصل و درمان پوکی استخوان است. این گیاه دارای کلسیم فراوان بوده و می توان آن را رنده کرده و به همراه شیر برای درمان پوکی استخوان استفاده نمود. برای پوکی استخوان، مصرف پودر سنجد و پونه نیز توصیه می شود. این گیاه دارای خاصیت ضد سرطانی بوده و سیستم ایمنی را تقویت می کند. استفاده از آن برای کسانی که طبع سرد دارند بسیار مفید است و افرادی که طبع گرم دارند بهتر است تعادل را در مصرف آن نگه دارند. این گیاه گیاهی سازگار کننده است. بدین معنا که به دستگاه ایمنی کمک می کند تا خود را برای مبارزه با بیماری ها مهیا کرده و بر علیه عوامل بیماری زا مقابله کند.
این گیاه را در دهان نگه دارید و بمکید با این روش بوی بد دهان را برطرف می سازد و مقداری از پودر آن را میل کرده و یک تکه از آن را داییم در دهن نگه داشته که لکنت زبان را درمان خواهد کرد . به طور پودر دربیاورید وسپس با کمی روغن زیتون مخلوط کرده و هر شب بر پوست صورت مالیده با این کار ، کک مک صورت را برطرف کرده . برای تقویت اسپرم میتوان مقدار 50 گرم خولنجان با بیست و پنج گرم زنجبیل و یک کیلو پسته را همه مواد رو خوب آسیاب کرده و روزانه 3 قاشق مربا خوری میل کنید برای تقویت نیروی جنسی یک مثقال قولنجان + یک مثقال دارچین + میزان یک مثقال سورنجان به صورت نیم کوب کنید و دم کنید و میل شود
ریشه جوز هندی
خاصیت خسرودار : در منابعی استفاده از ریشه جوز را برای تقویت قوای جنسی توصیه کرده اند. برای این منظور ریشه جوز هندی را رنده نموده و به همراه شیر و عسل روزی یک بار یک تا دو ساعت پس از نهار میل نمائید. برای تقویت قوای جنسی گیاهان دیگری همچون جنسینگ و زنجبیل نیز توصیه می شود. گیاه جوز هندی گیاه ارزشمندی است که در تمام طول سال سبز است. تقریباً تمامی قسمتهای آن خاصیت درمانی دارد، دانه جوز هندی در بسیاری از منابع به خاطر خواص بسیار آن ستوده شده است. جوز هندی ادویه محبوبی است که دارای خواصی همچون بهبود فعالیت گوارش، کاهش درد، سم زدایی از بدن، بهبود خواب، کمک به سلامت مغز و روان و تقویت سیستم ایمنی می باشد.
در فارس و خوزستان به نام خسرودار و در تهران به نام ریشه جوز یا همان خسرودار معروف است. ولی ربطی به جوز یا دارو ندارد. ریشه ای است تکه های کوچک هیزم ، با پوست سرخ تیره و مغز نخودی رنگ عطر آن به زنجبیل نزدیک است. خسرودار در ترکیب ادویه به کار میرود. انداختن یک تکه خسرودار درسته در دیگ، در گرفتن بوی زخم گوشت و سیرابی و پاچه و مانند اینها موثر است. خولنجان شیرین (جنس Alpinia از خانوادهی زنجبیل که ریشهی آن خوشبو ودارای خواص طبی است)، خسرودار، گالنگال هم میگویند . هم خانواده با زنجبیل است در غذاها و سوپهای آسیای جنوب شرقی و اندونزی و تایلندی به صورت خشک پودر شده و نیز تازه مصرف زیادی دارد . گالنگال یا خسرودار و یا خولنجان ریشۀ گره دار به رنگ سرخ مایل به سیاهی و تند مزه است و مزاج آن گرم و خشک است،
خاصیت ریشه جوز هندی
مضرات خسرودار : استفاده از ریشه جوز خسرودار به میزان زیاد توصیه نمی شود. استفاده از آن در هر نوبت نمی بایست از چند گرم تجاوز نماید. توجه : مصرف ریشه خسرودار در خانمهای باردار و کودکان زیر ۱۲ سال توصیه نمی شود.
خواص ریشه جوز هندی
- ۹۶/۱۱/۲۱